Nyt blytag på Ådum Kirkes kor

Korets gamle tag fra henholdsvis 1915 og 1916 har gjort det godt. Nu står taget flot igen – og det endda på bæredygtig vis.

Et stort stillads med overdækning af presenninger, som blafrede i den stærke efterårsblæst, signalerede, at der skete noget særligt med Ådum Kirke.

Under presenningen fik kirkens gamle kor nyt tag. Det gamle tag var fra henholdsvis 1915 og 1916, så man kan sige, det har gjort det godt. Men det var nu utæt og slidt, så fornyelse var nødvendig. Det fortæller formand for Ådum Menighedsråd, Hans Laurids Pedersen.

Han fortæller også, at processen faktisk begyndte allerede i 2004, men forskellige forhindringer har betydet, at godkendelsen først kom i 2018. Derudover har blytækkeren lang leveringstid. Når det så er sagt, så lever projektet op til tidens bæredygtige trends.

Det er nemlig det gamle blytag, der er smeltet om - og kun suppleret med et mindre parti nyt bly. Arbejdet er udført af en blytækker fra Thyholm i samarbejde med de to lokale håndværkere, Kent Pedersen og Kurt Chopart.

Del dette: